søndag 18. mai 2014

jeg kunne vært hun som sto opp klokken syv for å gå en tur. kokte egg og blandet en fruktsalat. hørte på cred-musikk mens hun så over notatene til forelesning. jeg kunne vært hun som alltid hadde en ren, krisp skjorte, med fine farger og mønster. hun med alle tingene på plass i vesken, penn, blokk, juicy fruit og nøkler. jeg kunne vært hun som alltid gjorde unna tingene på to do-listen, og som alltid leste én og én bok, i et forrykende tempo. jeg kunne vært hun som fant på masse sprell, og fikk nye venner hver og annenhver dag. på metroen, i dokø på et utested, på forelesninger. hun som hadde bodd et år i paris i andre klasse og derfor kunne litt (flytende) fransk. hun som alltid hadde planer om kvelden.

i stedet er jeg hun som drar meg i sengen til klokken ett, koker samme havregrøt som i går og dagen før der og dagen før der igjen, tvinger den i meg mens jeg sjekker instagram, stående ved kjøkkenbenken. jeg er hun som alltid glemmer noe hjemme, og må snu på hælen i porten. hun som alltid er sen, uansett om jeg sto opp en time før planlagt. jeg er hun som har en kasse øl stående på rommet som om den var en del av bokhyllen. jeg er hun med en stabel med bøker som venter på å bli lest. hun som alltid må få unna forrige ukes to do-liste før jeg starter på denne ukens. jeg er hun som sparker av meg skoene uten å knyte opp lissene og som slenger klærne på gulvet i en haug.

men jeg er også hun som alltid husker på å vanne planten sin. som får nye venner på teatersport og som mer enn gjerne danser sanseløst uansett hvilken sang de setter på. hun som alltid har noe gøy i vesken og som samler på ting som er små. jeg er hun som sparer på bra folk, og som sier ja til det meste. jeg er hun som har masse favorittfilmer og enda flere favorittbøker. som tryner og snubler og henger igjen i genserermet, men bare synes det er gøy. jeg er hun som har fem prosjekter på gang på samme tid, og som leser fire bøker av gangen. hun som elsker å besøke besteforeldre og som mer enn gjerne sitter barnevakt.

egentlig er jeg ganske fin.

2 kommentarer: